Antecedentes de puntos

Per veure totes les afectacions dels serveis de l'AFA per la covid-19 

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

L'Associació de Famílies de l'escola Pompeu Fabra  AFA, organitza un seguit d’activitats extraescolars amb l’afany d’oferir a les famílies, i en especial a l’alumnat, la possibilitat de gaudir d’una part del seu temps de lleure durant la setmana.

No caldrà dir, doncs, que des de l’AFA i l’Escola us animem a que ajudeu els vostres fills i filles a escollir allò que més els agrada i que entre tots podeu trobar la justa mesura entre allò que a cada infant li convé i allò que cada infant vol fer.

ACTUALITZACIÓ

30.10.2020

30.10.2020 - extraescolars.jpeg
 • Twitter - círculo blanco
 • Instagram - Círculo Blanco
Activitats Exrtaescolars - Pompeu Fabra
Protocol Covid - Extraescolars

Nou

Oferta d'extraescolars curs 2020/21

Dimarts de 16.30h a 18h

JOCS PREESPORTIUS | P4 i P5

L'objectiu d'aquesta activitat és aprofundir en el desenvolupament motriu i perceptiu dels infants d'entre 4 i 5 anys. Mitjançant els diferents tipus de jocs (tradicional, cooperatiu, multicultural, sensorial, adaptat, ...), Els més menuts continuaran treballant les diferents capacitats perceptiu-motrius, com ara el to muscular, la capacitat de relaxació, la respiració, la lateralitat, la locomoció, l'ús de l'espai i la coordinació oculo-manual, alhora que es podran introduir en la pràctica de diferents habilitats motrius bàsiques com ara els desplaçaments, els salts, els girs, les reptacions, les enfilades i un llarg etcètera. I tot això, jugant, jugant i jugant. I és que ... a qui no li vindria de gust jugar a tallar el fil, a arrencar la cua, a la cadena, a l'stop, a tocar i parar, a la pesta alta, a l'aranya, al mata-conills, a la xarranca, a polis i lladres, i/o arrencar cebes!!!

24€/mes

musicat.jpg

Dijous de 16.30h a 18h

MUSICA'T I P4 i P5

A través de jocs, danses, cançons, van adquirint elements propis del llenguatge musical (el ritme, la pulsació, so/silenci…).
Al mateix es treballa l’escolta, el respecte i la sensibilització per la música i els instruments.
Gaudim de la música escoltant, cantant i tocant instruments.
Eduquem la nostra veu aprenent noves cançons.
Treballem la partitura i els elements propis del llenguatge musical.
Ens expressem creativament i improvisem les nostres peces.

26€/mes

gimnas.jpg

Dimecres de 16.30h a 18h

GIMNÀSTICA, BALL I ACROBÀCIES I 1er a 6è

Gimnàstica, Ball i Acrobàcia, és una activitat d’equip on es crea una coreografia amb suport musical, que barreja ball i acrobàcia.
És un esport mixt, on poden participar nens i nenes en edats primerenques, que fomenta la formació i l’aprenentatge de l’esport. No es centra en la competició. Així, el que es pretén és que l’infant gaudeixi de l’esport i que comparteixi aquesta experiència amb la resta de companys.

Els aspectes tècnics que es treballen en aquesta extraescolar són:

  • Pel que fa a la Gimnàstica: tombarelles, rodes, verticals, remuntats, rondades i flic-flacs.

  • Pel que respecta a l’Acrobàcia: elevacions (element acrobàtic on un grup de 4 nens i/o nenes eleven a un company/a a una altura màxima d’elevació del genoll), piràmides (elements on es connecten dos o més elevacions, a través dels companys/es que estaran elevats/des) i salts.

  • Finalment, i pel que fa al Ball, es treballarà diferents execucions tècniques de moviment al ritme de la música.

21€/mes

BASQUET%202_edited.jpg

Dimarts i dijous (3r i 4t - Categoria BENJAMÍ)

Dilluns i dijous (5è - Categoria PREALEVÍ)

Dilluns i dimecres (6è - Categoria ALEVÍ)

de 16:30 a 18:00 hores

BÀSQUET | DIFERENTS GRUPS

El bàsquet és l’esport de més tradició a la nostra escola! Es comença amb una primera etapa d’iniciació, en la qual es treballen fonaments ofensius amb i sense la pilota (domini de pilota, bot, passades, tir, arrancades, aturades, entrades a cistella, desmarcatges, ...), alhora que diferents fonaments defensius (com ara el seguiment al jugador amb pilota i sense), per anar aprofundint posteriorment en diferents aspectes tècnics i tàctics del joc com a preàmbul per a tots aquells i aquelles que desitgin fer competició.
La competició s’emmarca en la Lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB).

39€/mes

Dimarts de 16.30h a 18h

PATINATGE | 1r a 6è

És una activitat en la que els infants progressen en el seu control i consciència postural (equilibri, control de l'espai, control tònic), així com les habilitats individuals i d'equip.
Aquesta activitat té dos nivells:

 • Grup d'iniciació al patinatge amb línia i artístic, on tenen un primer contacte amb els patins i van agafant confiança, i seguretat per desplaçar-se amb ells a través de diferents jocs.

 • Hoquei linial, és un esport de destresa sobre els patins que conjuga equilibri, velocitat, habilitat, agilitat, reflexos, i joc en equip.

21€/mes

robotica.jpg

Divendres 16.30h a 17,30hh

ROBOTICA I 1er a 6è

Mitjançant el kit de robòtica LEGO WEDO EDUCATION i el llenguatge de programació SCRATCH, els infants desenvolupen diferents projectes i prototips amb diferents nivells de dificultat, com per exemple, crear una maqueta a la qual li puguin donar un parell d’ordres a través d’uns sensors o crear les seves pròpies històries animades.

41€/mes

1er a 3r: dilluns de 16.30h a 18h

4rt a 6è: divendres de 16.30h a 18h

ZUMBA KIDS I 1er a 6è

El Zumba Kids ajuda els infants a conèixer el seu propi cos, es a dir, millora l’expressió corporal i la flexibilitat. També reforça la capacitat de d’atenció, concentració i memòria.
Les classes de Zumba estan adaptades els més petits i ofereixen unes rutines pensades per els infants sobre la base de les coreografies. Els passos s’aprenen a poc a poc i s’agreguen jocs, activitats i elements d’exploració corporal.

21€/mes

aNGLÈS_cREATIU.jpg

Dimecres (1r a 3r) / divendres (4t a 6è) de 16:30 a 17:30 hores

ANGLÈS CREATIU

Amb l'anglès creatiu no es pretén sinó l’ús de l´anglès de forma lúdica i divertida com a part integral de l´experiència de lleure que suposa una activitat extraescolar. De fet, aquesta proposta es fonamenta, sobretot, en la conversa en anglès, en el dia a dia,'utilitzant diferents recursos com ara jocs, contes i històries, cançons, representacions i d'altre' activitats lúdiques. El mètode emprat és el d'immersió en la llengua anglesa; d'aquesta manera, els nens i nenes aprenen perquè comprenen, no perquè tradueixen paraula a paraula. Aquesta comprensió farà que es puguin expressar ràpidament en anglès (tot partint d´estructures senzilles i repetitives, fàcils d´identificar i d'aprendre).
Es tracta d'estimular l´interès per l´anglès, motivar el seu ús i proporcionar un contacte constant amb l´idioma mitjançant diferents recursos (jocs, contes, cançons, representacions, aventures i taller) més que no pas ensenyar-ne o aprendre'n d'una manera més tradicional.
Cadascuna de les activitats serà una experiència de contacte amb la llengua, on el nens rebran explicacions senzilles en anglès, en un context comunicatiu real similar al que es dóna quan van aprendre la seva llengua materna.

36€/mes

Dijous de 16.30h a 18h

ESCOLA D'ESPORTS | 1r a 2n

Tots tenim el nostre esport preferit, però per saber quin és cal que primer els provem tots!! En aquesta activitat es proposa fer un recorregut per un bon nombre d’esports, a banda dels majoritaris futbol i bàsquet, per tal de què els nens de cicle inicial puguin esbrinar quin els agrada més. Així doncs, a l’escola d’esports podran jugar a futbol i bàsquet, però també a handbol, hoquei, vòlei, esports de raqueta i tee-ball (pre-bèisbol). I tot jugant, seguiran progressant en el referent al seu control i la seva consciència corporal, i en la consolidació de les habilitats coordinatives bàsiques, així com fer un primer tast de les específiques de cada esport (individual o d’equip).
Tot plegat sense oblidar actituds i valors de responsabilitat individual, de relació amb els altres i de respecte a l’entorn.

24€/mes

Dimarts de 16.30h a 18h

TEATRE - ARTS ESCÈNIQUES I 1er a 6è

Fent teatre aprenem, ens divertim, improvisem, fem creacions col·lectives i coneixem noves tècniques per comunicar amb la veu, amb el cos, amb la música, amb els silencis.

L'objectiu d'aquesta activitat és motivar els nens i les nenes a jugar amb els seus propis recursos: la imaginació, el cos i els sentits; i compartir aquest joc amb tot el grup. Per aconseguir aquest objectiu partim per una banda de l´expressió corporal, i per una altra d'exercicis teatrals que faran que els alumnes vagin entrant en una dinàmica de confiança i en un procés de complicitat amb el grup.

Després d'un treball inicial (tècnica vocal, expressió corporal, memorització, percepció de l'espai escènic i improvisació), combinat amb sessions més curtes d'altres disciplines com ara el clown o la dansa, es reparteix (a finals del primer trimestre o principis del segon ) el guió de l’obra que es treballarà, i comença el muntatge de les escenes.

A final de curs es farà una funció. Es tracta de què el grup acabi construint una peça teatral adequada a la seva edat però amb elements professionals com ara l'atrezzo, el vestuari i l'escenografia, que els faci vivenciar el teatre plenament i aconseguir que el dia de l'estrena se sentin veritables actors i actrius.

26€/mes

BASQUET%202_edited.jpg

Dilluns i dimecres 16.30h a 18h

INICIACIÓ AL BÀSQUET I 2n

Primer contacte amb el bàsquet. Aquesta activitat té com objectiu el coneixement bàsic de l’esport:

 • Desenvolupa les estratègies apropiades d’aquest etapa.

 • Divertir-se a través de la practica del bàsquet, millorant les bases de motricitat general i el desenvolupament de habilitats motrius específiques de l’esport.

 • Millorar la tècnica individual i col·lectiva.

La competició s’emmarca en la Lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) i en trobades de bàsquet puntuals.

 • Categoria: PREBENJAMÍ

39€/mes

scooter.jpg

Divendres de 16:30 a 17:30 hores

SCOOTER-PATINATGE I 1er a 6è

Aquesta activitat está relacionada amb el patinet. L’objectiu és millorar les habilitats motrius bàsiques, equilibri, la propiocepció i la coordinació de tot el cos a través de l’impuls i el lliscament.
Practiquem amb diferents tipus de superfícies ( diferents tipus de rampes).
També es treballa la creativitat a partir d’un implement, l’autonomia, l’autosuperació i l’autoestima

28€/mes

ASPECTES A CONSIDERAR

 1. La inscripció s’hauria de fer abans del 22 de setembre.
  Tanmateix, us agrairem la seva tramitació abans del 30 de juny (per tal de poder fer les oportunes previsions d’alumnat inscrit).

 2. No es duran a terme aquelles activitats que siguin deficitàries en nombre d’inscripcions

 3. Els nens i les nenes de P4 podran fer una única activitat extraescolar (dues, en el cas de P5).

 4. Les activitats 1, 4, 7, 8, 9, 10 i 11 estan homologades en l’àmbit del Pla de l’Esport Escolar (Programes Municipals d'Esport en Edat Escolar) i són susceptibles de subvenció econòmica.

 5. Els preus de les activitats son mensuals i podran patir alguna petita variació en iniciar-se el curs.

 6. El pagament de les activitats es realitza de manera trimestral (octubre, gener i abril) per tant al abonar el primer més del trimestre queda l'alumne vinculat per tot el trimestre a l'activitat extraescolar. | Possible modificació de la mètode de pagament per causa la covid-19.

 7. Aquesta proposta d’activitats resta pendent de ratificació per part del Consell Escolar.

 8. Els grups es tancaran segons rigorós ordre d’inscripció.

PROCÉS INSCRIPCIÓ

El procés d'inscripció a les activitats extraescolars es fa telemàticament a través d'un formulari a la web de l'AFA o fent la inscripció en mà a través de la descàrrega de la versió en pdf.

 

El procés d'inscripció s'iniciarà el dia 25 de juliol a les 9.00h. La reserva de places es farà per rigurós ordre d'inscripció. Els alumnes de P3 no poden gaudir d'extraescolar però si d'espai d'acollida de tarda, i els alumnes de P4 només podran realitzar inscripció per una activitat. Esperem que l’oferta d’activitats per enguany sigui del vostre gust!

Comunicat Extraescolars -inici de curs-

©2021 AFA Escola Pompeu Fabra. Copyright.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now